Nabídka jídel

 

 

Jídelní lístky mimo české verze jsou dostupné na restauraci také v anglickém a německém překladu.

 

U steakových jídel je uvedena gramáž masa (váha masa v syrovém stavu).

 

 

Předkrmy, malá jídla:

 

Sedlčanský hermelín nakládaný v oleji s čerstvými bylinkami, česnekem a chilli papričkami   79,-

80 g „Malý“ tatarský biftek, smažené topinky s česnekem   99,-

80 g Restované loupané krevety na mixu trhaných listových salátů s cherry rajčaty   129,-

 

Kuřecí jídla:

 

200 g Kuřecí prsa marinovaná provensálskými bylinkami   129,-

200 g Kuřecí prsa marinovaná provensálskými bylinkami   149,-

(součástí jídla jedna omáčka nebo pesto) – na výběr: 

– hříbková smetanová omáčka

– pepřová smetanová omáčka

– pikantní pesto ze sekaných chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

– rukolové pesto s kousky pražených mandlí

 

Čerstvý zeleninový salát s kuřecími steaky (170 g) a černou čočkou Beluga   149,-

(zelenina salátu je ochucena petrželo-citronovým coulis)

 

Ryby:

 

Čerstvý zeleninový salát s kousky filetu norského lososa (100 g), balkánským sýrem a černou čočkou Beluga   159,-

(zelenina salátu je ochucena petrželo-citronovým coulis)

 

200 g Filet z norského lososa marinovaný v bylinkách a citrónové trávě   199,-

(původ vždy z chlazených ryb, filet připravujeme na olivovém oleji)

 

 

Vepřová jídla:

 

170 g Hříbkové ragú z vepřové panenky    149,-

(s hnědými hříbky, bylinkami a česnekem)

 

230 g Steak z vepřové kotlety marinovaný čerstvým tymiánem a majoránkou   169,-

(součástí jídla jedna omáčka nebo pesto) – na výběr: 

– hříbková smetanová omáčka

– pepřová smetanová omáčka

– silná omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

– pikantní pesto ze sekaných čerstvých chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

300 g „Maxi“ steak z vepřové krkovice   169,-

(marinujeme čerstvým rozmarýnem, steak je potřený česnekem)

 

650 g Pečené vepřové koleno s kostí   199,-

(servírujeme s plnotučnou a kremžskou hořčicí a čerstvě strouhaným křenem)

 

220 g Vepřová panenka marinovaná v provensálských bylinkách   219,-

(součástí jídla jedna omáčka nebo pesto) – na výběr: 

– hříbková smetanová omáčka

– pepřová smetanová omáčka

– silná omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

– pikantní pesto z čerstvých chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

Hovězí jídla:

 

Čerstvý zeleninový salát s filírovaným rump steakem (125 g) a opečenými baby brambůrky   149,-

(rump steak – část hovězí kýty – květová špička, původ masa jihoamerický chov – Argentina)

(zelenina s opečenými brambůrky je ochucena dijonským dressingem)

 

150 g Tatarský biftek z hovězí roštěné, smažené topinky z tmavého chleba s česnekem   179,-

(dvě varianty jídla – maso dostanete ochucené o nás nebo si namícháte a dochutíte sami, topinky připravujeme

smažením ve fritovacím oleji, nebo lze tvz. „topinky na sucho“ jen opečené v salamandru – úplně bez tuku)   

 

U hovězích steaků je vždy nutné vybrat jejich propečení – připravujeme na 6 druhů:

1 – Blue Rare,  2 – Rare,  3 – Medium rare,  4 – Medium,  5- Medium well,  6 – Well done

 

200 g Filírovaný striploin steak    219,-

(striplon steak – část hovězí roštěné – nízký roštěnec, původ masa evropský chov – Rumunsko, Karpaty)

 

200 g Filírovaný flank steak    229,-

(flank steak – část hovězího pupku, původ masa jihoamerický chov – Uruguay)

 

250 g Rump steak     249,-

(rump steak – část hovězí kýty – květová špička, původ masa jihoamerický chov – Argentina)

 

250 g Rib eye steak    249,-

(rib eye steak – část hovězí roštěné – vysoký roštěnec, původ masa jihoamerický chov – Argentina)

 

– součástí všech steakových jídel vždy jedna omáčka nebo pesto – na výběr: 

– hříbková smetanová omáčka

– pepřová smetanová omáčka

– silná omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

– pikantní pesto z čerstvých chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

U hovězích steaků je vždy nutné vybrat jejich propečení – připravujeme na 6 druhů:

1 – Blue Rare,  2 – Rare,  3 – Medium rare,  4 – Medium,  5- Medium well,  6 – Well done

 

Bramborové noky:

Bramborové noky s kousky filetu z norského lososa, smetanou a baby listovým špenátem   139,-

Bramborové noky s kousky kuřecích prsou, smetanou a hnědými hříbky   139,-

Bramborové noky s kousky kuřecích prsou, smetanou a baby listovým špenátem   139,-

Rizoto s kousky filetu z norského lososa, petrželkou, smetanou a sýrem Grana Padano   139,-

 

 

Přílohy:

Brambory šťouchané s mladou cibulkou   30,-

Brambory šťouchané s restovanou cibulkou a slaninou   30,-

Vařené brambory s máslem a pažitkou   30,-

Grilovaná zelenina (papriky s cuketou a červenou cibulí) s Choi Sum a žampiony   40,-

Černá čočka Beluga restovaná se zeleninou   40,- 

Fazolové lusky na cibulce, slanině a česneku   40,-

Grilovaná cukrová kukuřice se slaninou   40,-

Čerstvý zeleninový salát s cherry rajčaty   45,-

Čerstvý zeleninový salát s balkánským sýrem   50,-

Rozpékaná bageta s bylinkovým máslem   30,-

Basmati rýže   30,-

Smažené Mc Cain hranolky   30,-

Smažené Friall krokety   30,-

 

Dezerty :

Čerstvý smetanový dortík   35,-

Palačinka s vanilkovou zmrzlinou a horkými malinami   45,-

Tiramisu  45,-

Dezert s vanilkou zmrzlinou s horkými malinami   65,- 

Dezert s vanilkovou zmrzlinou s griliášem a karamelem   65,- 

 – zmrzlinových dezertů používáme výhradně zmrzlin spol. Prima