Nabídka jídel

 

 

Jídelní lístky na restauraci k dispozici v anglickém a německém překladu.

 

Steaková jídla mají vždy uvedenou minimální gramáž masa (váha masa v syrovém stavu).

Při porcování steaků dodržujeme pravidlo 110 %  to zn. že hmotnost steaků je zpravidla o 10 až 30 g vyšší.

Jiné hmotnostní gramáže steaků než jsou ve stálé nabídce (tvz. gramáže na přání) nepřipravujeme.  

  

Od  1. 4. 2019 nová nabídka jídel.  

 

 

Předkrmy, malá jídla:

 

"Soignon" zeleninový salát    99,- 

kombinace listových salátů s marinovanou zeleninou a grilovaným kozím sýrem Soignon

 

75 g "Malý" tatarský biftek, 3 ks topinky s česnekem    99,-

připravujeme "tatarák" ochucený příp. nemíchaný (jen maso se žloutky, ochucující ingredience zvlášť)

topinky z kváskového chleba lze připravit smažením ve fritovacím oleji příp. lze jen opečené "na sucho" v salamandru

 

100 g "Malý" flank steak AUS na grilu    139,-

vyzrálé hovězí maso, spodní část slabiny, Aberdeen Angus, Grain Fed, chov Austrálie

Nutné vybrat propečení masa:

1 - Blue Rare,  2 - Rare,  3 - Medium Rare,  4 - Medium,  5 - Medium Well,  

6 - Well Done - toto propečení nedoporučujeme (maso již hodně vysušené)

 

Steaková jídla:

 

200 g Kuřecí prsa marinovaná provensálskými bylinkami   149,-

v ceně jídla vždy jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat: 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

200 g Filet z norského lososa marinovaný v bylinkách    199,-

vždy jen chlazený filet z norského lososa, připravujeme na extra virgin olivovém oleji,

marinujeme čerstvou petrželkou a tymiánem, ochucujeme maldonskou solí

 

170 g Ragú z vepřové panenky s hnědými hříbky    169,-

kousky z vepřové panenky s hnědými hříbky, bylinkami a česnekem

 

230 g Steak z vepřové kotlety    169,-

v ceně jídla jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat:

- masová omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka) 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

300 g „Maxi“ steak z vepřové krkovice   179,-

marinujeme čerstvým rozmarýnem, potřený česnekem

 

700 g Grilované vepřové koleno s kostí   199,-

servírujeme s čerstvě strouhaným křenem, plnotučnou a kremžskou hořčicí

 

200 g Grilovaná vepřová panenka   229,-

součástí jídla jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat: 

- masová omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

Hovězí steaky:

 

Na hovězí steaky používáme jen chlazená vyzrálá masa, která procházejí tvz. "mokrým" zráním. 

Doba zrání tohoto masa vždy záleží na druhu, zpravidla bývá 4 - 5 měsíců. 

Maso steaků se snažíme zpracovávat těsně před jeho expirací, kdy chuťová kvalita masa bývá nejvyšší.   

 

U hovězích steaků je vždy nutné vybrat jejich propečení - připravujeme 6 druhů:

1 - Blue Rare,  2 - Rare,  3 - Medium rare,  4 - Medium,  5 - Medium Well,  

6 - Well Done - toto propečení nedoporučujeme (vysušené)

 

200 g Ball tip steak  U. S.  na grilu    239,-

vyzrálé hovězí maso, spodní část hovězí kýty, 

Aberdeen Angus, Grain Fed, chov Severní Amerika

 

200 g  Flank steak  AUS  na grilu    239,-

vyzrálé hovězí maso, spodní část hovězí slabiny,

Aberdeen Angus, Grain Fed, chov Austrálie

 

250 g Rump steak  ARG na grilu   259,-

vyzrálé hovězí maso, část hovězí kýty - květová špička,

Hereford, Grass Fed, chov Argentina

 

250 g Rib eye steak  URU na grilu    269,-

vyzrálé hovězí maso, část hovězí roštěné - vysoký roštěnec

Hereford, Grain Fed, chov Uruguay 

 

- v ceně hovězích steaků jedna omáčka nebo pesto - na výběr: 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- hovězí omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

150 g "Tatarský" biftek, 6 topinek s česnekem   189,-

připravujeme "tatarák" ochucený příp. nemíchaný (jen hovězí maso se žloutky, ochucující ingredience zvlášť)

topinky z kváskového chleba lze připravit smažením ve fritovacím oleji příp. lze jen opečené "na sucho" v salamandru

 

200 g "Tatarský" biftek, 8 topinek s česnekem   239,- 

"tatarský biftek" pro větší jedlíky příp. pro spřízněnou dvojici lidí;

stejné varianty a možnosti objednávek jako při menších gramážích

 

Zeleninové saláty:

 

Zeleninový salát s kuřecími steaky (170 g) a balkánským sýrem    159,-

mix listových salátů s paprikou, okurkou a balkánským sýrem,

(zelenina salátu je ochucena petrželo-citronovým coulis)

 

Zeleninový salát s filetem z norského lososa (100 g) a balkánským sýrem    159,-

mix listových salátů s paprikou, okurkou a balkánským sýrem,

(zelenina salátu je ochucena petrželo-citronovým coulis)

 

Zeleninový salát s rump steakem ARG (125 g)    169,-

mix listových salátů s marinovanou zeleninou a žampiony,

rump steak (vyzrálé hovězí maso, chov Argentina) servírujeme zvlášť na vyhřáté břidlici

 

Doplňující jídla:

 

Bramborové noky s kousky hovězí roštěné, sušenými rajčaty, rukolou a zeleným pepřem   149 ,- 

Bramborové noky s kousky kuřecích prsou, česnekem, smetanou a hnědými hříbky   149,-

Bramborové noky s kousky vepřové panenky, rajčatovou passatou se zeleninou a Grana Padano   149,- 

Rizoto s kousky filetu z norského lososa, petrželkou, smetanou a Grana Padano   149,-

 

Přílohy:

Basmati rýže   30,-

Brambory šťouchané s mladou cibulkou   30,-

Brambory šťouchané s restovanou cibulkou   30,-

Vařené brambory s máslem a pažitkou   30,-

Grilovaná zelenina (papriky s cuketou, červenou cibulí a žampiony)   40,-

Fazolové lusky na cibulce, slanině a česneku   40,-

Přílohový zeleninový salát s marinovanou zeleninou   50,-

(mix listových salátu s marinovanou zeleninou)

Přílohový zeleninový salát s balkánským sýrem   50,-

(mix listových salátu s paprikou, okurkou a balkánským sýrem) 

Rozpékaná bageta s bylinkovým máslem  40,-

Smažené Mc Cain Stay Crisp hranolky   40,-

Smažené Friall krokety   40,-

 

Dezerty :

Tvarohový "Míša" dortík    35,-

Tiramisu    45,-

Palačinka s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou    45,-

Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou    75,-

Vanilková zmrzlina s griliášem a karamelem    75,-

Vanilková zmrzlina s malinovou omáčkou    75,-