Steaková jídla

 

Od května 2020 nová nabídka steakových jídel

mimo stálé nabídky steaků (dostupné denně 11:00 - 21:30 hod)

připravujeme každý den nabídku cenově zvýhodněných jídel - v sekci  denní nabídka    

 

Všechna naše masová jídla (jídla ze stálé steakové nabídky i jídla z denní nabídky)

mají vždy před názvem uvedenou minimální gramáž masa (váha masa v syrovém stavu).

Při přípravě a porcování steaků ctíme pravidlo 110 %  to zn. že hmotnost steaků

je zpravidla o 10 až 30 g vyšší. Jiné hmotnostní gramáže (větší) steaků bohužel nepřipravujeme. 

 

Jídelní lístky na restauraci k dispozici v anglickém a německém překladu.

 

 

Předkrmy, malá jídla:

 

"Soignon" zeleninový salát    99,- 

kombinace listových salátů (listy římského, ledového salátu, friseé, radicchio, čekanky a polníčku)

s nakládanými sušenými rajčaty a grilovaným kozím sýrem Soignon 80 g

 

75 g "Malý" tatarský biftek, topinky s česnekem    99,-

"tatarák" připravujeme ochucený nebo nemíchaný (jen maso s paster. žloutky, ochucující ingredience zvlášť)

topinky z tmavého kvasového chleba 3 ks připravujeme standartně smažením ve fritovacím oleji

příp. lze objednat topinky opečené v salamandru "na sucho" (žádný tuk)

 

100 g "Malý"  Flat iron steak U.S. na grilu    129,-

vyzrálé hovězí maso, steak z loupané plece (Top Blade), chov Severní Amerika/Canada

u steaku nutné vybrat propečení masa:

1 - Blue Rare,  2 - Rare,  3 - Medium Rare,  4 - Medium,  5 - Medium Well,  

6 - Well Done - toto propečení nedoporučujeme (maso již hodně vysušené)

 

Steaková jídla:

 

200 g Kuřecí prsa marinovaná provensálskými bylinkami   149,-

v ceně jídla vždy jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat: 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z červených chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

200 g Filet z norského lososa marinovaný v bylinkách    199,-

vždy jen chlazený filet z norského lososa, připravujeme na extra virgin olivovém oleji,

marinujeme čerstvou petrželkou a tymiánem, ochucujeme maldonskou solí

 

170 g Ragú z vepřové panenky s hnědými hříbky    169,-

kousky z vepřové panenky s hnědými hříbky, bylinkami a česnekem

 

230 g Steak z vepřové kotlety    179,-

v ceně jídla jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat:

- masová omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka) 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z červených chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

300 g „Maxi“ steak z vepřové krkovice    189,-

marinujeme čerstvým rozmarýnem, potřený česnekem

 

700 g Grilované vepřové koleno s kostí    199,-

servírujeme s čerstvě strouhaným křenem, plnotučnou a kremžskou hořčicí

 

200 g Grilovaná vepřová panenka    239,-

součástí jídla jedna omáčka nebo pesto - lze vybrat: 

- masová omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z červených chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

Hovězí steaky:

 

Na hovězí steaky používáme jen chlazená vyzrálá masa, která procházejí tvz. "mokrým" zráním. 

Doba zrání tohoto masa vždy záleží na druhu, zpravidla bývá 4 - 5 měsíců. 

Maso steaků se snažíme zpracovávat těsně před jeho expirací, kdy chuťová kvalita masa bývá nejvyšší.   

 

U hovězích steaků je vždy nutné vybrat jejich propečení - připravujeme 6 druhů:

1 - Blue Rare,  2 - Rare,  3 - Medium rare,  4 - Medium,  5 - Medium Well,  

6 - Well Done - toto propečení nedoporučujeme (vysušené)

 

200 g Flat iron steak  U. S.  na grilu    249,-

vyzrálé hovězí maso, steak z loupané plece (Top Blade), chov Severní Amerika/Canada

Aberdeen Angus, Grain Fed, chov Severní Amerika/Canada

 

200 g  Flank steak  AUS  na grilu    249,-

vyzrálé hovězí maso, spodní část hovězí slabiny,

Aberdeen Angus, Grain Fed, chov Austrálie

 

250 g Rump steak  ARG na grilu    269,-

vyzrálé hovězí maso, část hovězí kýty - květová špička,

Hereford, Grass Fed, chov Argentina

 

250 g Rib eye steak  URU na grilu    279,-

vyzrálé hovězí maso, část hovězí roštěné - vysoký roštěnec

Hereford, Grain Fed, chov Uruguay 

 

- v ceně hovězích steaků jedna omáčka nebo pesto - na výběr: 

- hříbková smetanová omáčka

- pepřová smetanová omáčka

- hovězí omáčka s červeným vínem (demi-glace omáčka)

- čerstvé bazalko-česnekové pesto

- čerstvé pesto z červených chilli papriček, česneku, zázvoru a bazalky

 

150 g "Tatarský" biftek, 6 topinek s česnekem   199,-

"tatarák" připravujeme ochucený nebo nemíchaný (jen maso s paster. žloutky, ochucující ingredience zvlášť)

topinky z kvasového chleba připravujeme standartně smažením ve fritovacím oleji

příp. lze objednat topinky opečené v salamandru "na sucho" (žádný tuk)

 

200 g "Tatarský" biftek, 8 topinek s česnekem   259,- 

"tatarský biftek" pro větší jedlíky příp. pro spřízněnou dvojici lidí;

stejné varianty a možnosti objednávky jako při menších gramážích

 

Zeleninové saláty:

 

Zeleninový salát s kuřecími steaky (160 g) a balkánským sýrem    159,-

kombinace listových salátů (listy římského, ledového salátu, friseé, radicchio,

čekanky a polníčku) s čerstvou paprikou, okurkou a balkánským sýrem,

(zelenina salátu je ochucena petrželovým coulis)

 

Zeleninový salát s filetem z norského lososa (100 g) a balkánským sýrem    159,-

kombinace listových salátů (listy římského, ledového salátu, friseé, radicchio,

čekanky a polníčku) s čerstvou paprikou, okurkou a balkánským sýrem,

(zelenina salátu je ochucena petrželovým coulis)

 

Zeleninový salát s hovězím rump steakem ARG (120 g)    169,-

kombinace listových salátů (listy římského, ledového salátu, friseé, radicchio,

čekanky a polníčku) s nakládanými sušenými rajčaty, 

rump steak (vyzrálé hovězí maso, chov Argentina) servírujeme zvlášť na vyhřáté břidlici

 

Doplňující jídla:

 

Bramborové noky s kousky filetu z norského lososa, smetanou, česnekem a čerstvým listovým špenátem   149 ,- 

Bramborové noky s kousky kuřecích prsou, smetanou, česnekem a hnědými hříbky   149,-

Bramborové noky s hovězím masem, čerstvým listovým špenátem, sušenými rajčaty a zeleným pepřem   159,- 

Rizoto s kousky filetu z norského lososa, smetanou, petrželkou a sýrem Grana Padano   149,-

 

Přílohy:

Basmati rýže   40,-

Brambory šťouchané s mladou cibulkou   40,-

Vařené brambory   40,-

Grilovaná zelenina (papriky s cuketou, červenou cibulí a žampiony)   50,-

Fazolové lusky na cibulce, slanině a česneku   50,-

Přílohový zeleninový salát s nakládanými rajčaty    60,-

(mix listových salátu s nakládanými sušenými rajčaty)

Přílohový zeleninový salát s balkánským sýrem   65,-

(mix listových salátu s čerstvou paprikou, okurkou a balkánským sýrem) 

Rozpékaná bageta s bylinkovým máslem  45,-

Smažené Mc Cain Sure Crisp hranolky   40,-

Smažené bramborové krokety Friall   40,-

 

Dezerty:

čerstvé dorty a dezerty dle denní nabídky 

Stálé dezerty:

Tiramisu    45,-

Palačinka s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou    55,-

Čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou    90,-

Vanilková zmrzlina s griliášem a karamelem    80,-

Vanilková zmrzlina s malinovou omáčkou    80,-